Dragan LAKIĆEVIĆ

Dragan Lakićević (Kolašin, 1954), književnik.

Završio studije književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Bio je urednik izdavačkog preduzeća „Rad” (1979–1992) i Srpske književne zadruge od 1992. godine. Prisutan u redakcija „Raskovnika” i „Književne kritike”.

Objavio desetak knjiga poezije (Između nas zima, Drugo lice, Istorija bolesti, Boginja iz mašine, Sveće na snegu, Zla godina, Snežni vrt, Snežna ikona), niz romana (Studengrad, Zemaljski ključ, Četni đavo, Mastermajnd, Ljubavna knjižica, Sabor poginulih), knjige pripovedaka (Guslar na harmonici, Ludački rukopis, Slatka je muzika), kao i knjige za decu (Bajka o jabuci, Mač kneza Stefana, Princeza i lav, Beogradska princeza, Štap Svetog Save, Legende o Beogradu). Tumač poezije i narodne književnosti (Jedna pesma, Reče mi jedan pesnik), priređivač više knjiga, edicija, izbora i antologija. Živi u Beogradu.

Svojim radom Postupak u književnosti za decu Đorđa Ocića učestvovao je na naučnom skupu „Povratak u Erdabovo” 2014. godine. Čest je gost manifestacije „Jesen u Erdabovu”. Urednik je pesničke knjige Đorđa Nešića Bolje je biti u manjine. Kao glavni urednik SKZ-a sarađuje sa KNC „Milutin Milanković”.