Драган ЛАКИЋЕВИЋ

Драган Лакићевић (Колашин, 1954), књижевник.

Завршио студије књижевности на Филолошком факултету у Београду. Био је уредник издавачког предузећа „Рад” (1979–1992) и Српске књижевне задруге од 1992. године. Присутан у редакција „Расковника” и „Књижевне критике”.

Објавио десетак књига поезије (Између нас зима, Друго лице, Историја болести, Богиња из машине, Свеће на снегу, Зла година, Снежни врт, Снежна икона), низ романа (Студенград, Земаљски кључ, Четни ђаво, Мастермајнд, Љубавна књижица, Сабор погинулих), књиге приповедака (Гуслар на хармоници, Лудачки рукопис, Слатка је музика), као и књиге за децу (Бајка о јабуци, Мач кнеза Стефана, Принцеза и лав, Београдска принцеза, Штап Светог Саве, Легенде о Београду). Тумач поезије и народне књижевности (Једна песма, Рече ми један песник), приређивач више књига, едиција, избора и антологија. Живи у Београду.

Својим радом Поступак у књижевности за децу Ђорђа Оцића учествовао је на научном скупу „Повратак у Ердабово” 2014. године. Чест је гост манифестације „Јесен у Ердабову”. Уредник је песничке књиге Ђорђа Нешића Боље је бити у мањине. Као главни уредник СКЗ-а сарађује са КНЦ „Милутин Миланковић”.