Дан општине Борово

23. мај 2016.

Радио Борово извештава:
Dan opstine Borovo

„Свечаном седницом Општинског већа и пригодном академијом, у Борову је јуче обележен 22. мај – Дан општине Борово и месне школе.

Пре 19 година, 22. маја 1997. године, Борово је по четврти пут у својој историји, дугој 785 година, добило статус општине, што је допринело даљњој изградњи и развоју нашег места. Борово је протеклих година велико градилиште. Крајем прошле године отпочела је изградња канализационе мреже, која се суфинансира средствима Европске уније. Реч је о капиталном пројекту и инвестицији вредној 100-ак милиона куна, истиче начелник Зоран Баћановић. У Борову и викенд-насељу на Савуљи биће изграђена канализациона мрежа у дужини од готово 43 километра, а завршетак радова очекује се крајем 2017. године.

На свечаној седници Општинског већа општине Борово додељене су општинске повеље и признања заслужнима. Повеље Општине Борово додељене су Основној школи Борово, за изузетан дугогодишњи допринос у делатности васпитања и образовања те ангажовања просветних радника у изваннаставним активностима, и постхумно, професору доктору Љиљани Гереке, оснивачици Европског дома Вуковар, за изузетан допринос у превазилажењу проблема мирне реинтеграције и унапређењу међуљудских односа. Признање је уручено сину покојне Љиљане, Стевану Гереке.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *